Pular para o conteúdo principal

Athens - Where to Eat - Ammos Restaurant

We were so lucky to meet a Greek taxi driver, Basilios. He drove us to this amazing restaurant that we would never have found by ourselves. He said that Onassis loved to eat at these restaurants by the marina. It has such a nice atmosphere.
 As always, the decoration called my attention. Check the napkin holder. 
 I loved the recycled chandeliers. It was full of light bulbs and there were lots of old  kitchen utensils hanging from it.
 This one looks very imposing with old silver cutlery. Notice that the lamps are on old sieves. People can be so creative!
 More lamps in a cheese shreder and over the counter a line of egg beaters as lamps.
 The iron tables are painted in different colours.
 All tables have a different nautical scene covered with glass. They have real sand, shelves, tiny ships etc.
 They have another restaurant with a similar decoration just across the street. 
 The food was wonderful, carefully chosen by Basilios for us. A good choice of sea food, a special Greek bread , the tipical salad topped with feta cheese and a very tasteful yoghurt with cucumber, garlic and olive oil to eat with the bread. Again, the Greek beer that I like a lot. The way they do the barbecue is very typical too. The owner was very nice to offer us a tipical dessert at the end, for free.
 The man in checked shirt is Basilios. Can you believe he stopped in a bakery when I mentioned that I wanted to have a coffee and he bought us a sample of several typical pastries? He bought it with his own money just because he thought we simply had to taste them. Isn't it incredibly nice? He left me his e-mail
sakellaris_basilios@hotmail.com. If you ever go there, get in touch with him.
By the way, the restaurant is reasonably priced. Their site is in Greek 
Address : 44, Akti Koumoundourou str
Zipcode : 185 33
City : Mikrolimano, Piraeus
Phone :  
:
:(+30)6979978428/(+30)6936872840

Comentários

Postagens mais visitadas deste blog

Aperitivos De Festa

        

Pajaki - Polônia

Lá pelos anos de 1800, durante o inverno, as mulheres na Polônia ficavam assim como nós, de castigo em casa, inventando coisa para fazer. Assim como nós hoje, sem poder sair para comprar material de artesanato, elas faziam esses enfeites para casa chamados de p ajaki.  Tinham pouca coisa disponível mas eram muito criativas. A ideia era enfeitar as festas que viriam como Páscoa, Natal, casamentos, batizados e aniversários. Uma queria fazer mais bonito que a outra.  Usavam grão de bico como miçanga, renda, barbante, papéis coloridos, ramos ocos do talo do trigo e do centeio como se fossem canudos, palha e sementes para formar esse tipo de arandela, candelabro, não sei que nome usar para traduzir. Ao pé da letra, o significado de pajaki é aranha de palha.   Esse foi o primeiro que fiz, antes da pandemia. A ideia é formar uma teia apetitosa e atraente só que nela se prendem flores de papel e não insetos. Só sei que me apaixonei pela ideia na primeira vez que vi e quis experimen

Camping em Banff, Canadá

Na última vez que acampei acho que tinha uns 16 anos, numa praia na Califórnia  e no Sequoia Park! Tempo de intercâmbio ainda. Minha "mãe" americana ficava no hotel e vinha nos ver durante o dia. Me lembro que adorei a farra mas hoje, com a idade, a coisa foi diferente. Tamanho das patas do urso pardo e do negro O Parque Nacional de Banff é terra dos ursos e isso é um pouco inquietante. Pior é que lá tem o urso pardo (greezly bear), aquele enorme! Olhe só o molde com o tamanho da pata dele comparada ao black bear. Tunnel Mountain Village Campground De qualquer forma achei um programa muito civilizado e o lugar belíssimo. Logo que chegamos no Tunnel Mountain Village Campground  vimos um grupo de alces pastando bem ao lado, dentro do camping. Havia vários desses esquilos, chamados de golfer , por todo lado. Nem pense em alimentar os animais! Para que ninguém se empolgue em alimentá-los, a multa chega a $25 000 (dólares canadenses).  Tunnel Mount